0
Fotocredits: 'Snoeprepen', Alexas_Fotos via Pixabay

Flash GezondheidAmerikaanse KitKat maakt dikker dan Europese

Eet je precies hetzelfde snackje aan de andere kant van de oceaan?

Healthnews dook in de verschillen tussen de Amerikaanse en Europese variant van de 10 meest populaire snacks.

Zes van de tien Amerikaanse snacks bevatten meer calorieën dan de Europese variant, onder andere omdat de portiegrootte van een Amerikaanse medium-sized verpakking groter is dan de Europese. Dat bleek het geval bij KitKat, Skittles, Oreo’s, Twix, Snickers en Haribo Goudbeertjes.

Bovendien bevatte een aantal Amerikaanse snacks additieven die in de EU niet toegelaten zijn. Amerika hanteert op het gebied van voedselveiligheid het GRAS-principe: producten die generally recognized as safe zijn, mogen op de markt komen. De EU hanteert het voorzorgsprincipe: producten waarvan de veiligheid niet is aangetoond, mogen niet op de markt komen. En zo kan het dus gebeuren dat Amerikaanse Skittles titanium dioxide bevatten, een stof die in de EU verboden is vanwege een verhoogd risico op kanker.

Toch zijn er ook een paar Europese snacks die meer calorieën bevatten dan hun Amerikaanse variant: Reese’s, M&M’s pinda en Pringles.

Je kunt rustig concluderen dat het eten van snacks in ieder geval dikker maakt, aan welke kant van de wereld je ook bent.

Daily Mail - US vs European snacks: Which ones are healthier for you?, 8 jul 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.