0
Fotocredits: 'Gestoomde broccoli en mais', Wuestenigel, CC BY 2.0

Flash Dagelijkse KostAmerikaanse oppasmoeder ziet geen kwaad in wat ze haar kinderen voorzet

Een Amerikaanse kinderoppas deelt op TikTok een video (inmiddels meer dan 10 miljoen keer bekeken) van de dagelijkse maaltijd die ze haar oppaskindjes voorschotelt. Diepvriesgehaktballetjes gesmoord in barbecuesaus en druivengelei, diepvriesaardappeldingetjes uit de airfryer, een beboterd witbroodje, ketchup en aardbeien.

"In Noorwegen zou je voor deze maaltijd naar de gevangenis gaan”, luidt een van de geschokte reacties - uit Europa. Voor Amerikanen is er niets ongewoons aan een maaltijd bestaande uit bewerkte producten zonder verse groenten.

Niet te beroerd om te leren, vroeg de Amerikaanse vervolgens haar commentatoren om te vertellen wat Europese kinderen in de kinderopvang of crèche te eten krijgen. Ze kreeg antwoorden uit verschillende landen. Ze varieerden van kip met broccoli en gekookte aardappelen dan wel kalfsvlees met bloemkool en gekookte aardappelen in België, tot vis met saffraanrijst en groenten in Portugal. Een Noors weekmenu bestond uit visstoofpot met garnalen en aardappelen (maandag), zoete aardappelsoep en spinaziebrood (dinsdag), gegratineerde kabeljauw met bloemkool en broccoli (woensdag), kipfricassee (donderdag) en Rundvlees Stroganov met zilvervliesrijst (vrijdag). In Kroatië kregen de kindjes 5 maaltijden per dag: 1. cornflakes met melk, 2. pap met fruit, 3. plakjes vers fruit, 4. soep, vis met rijst en groenten, 5. yoghurt of zelfgemaakte cakejes. Fransen lieten zich voorstaan op rode biet met peterselie, of hun befaamde crudités (rauwe groenten met vinaigrette), wat vlees, vis of eieren met groenten, een beetje rijst, pasta of aardappelen, kaas en brood, fruit en yoghurt.

Ietwat overweldigd door de suggesties wijst de oppas er vervolgens op dat de kinderen die ze opvangt niet gewend zijn om op deze manier te eten. Als ze hen "rijst en groenten" gaat voorzetten, eten ze misschien wel niks meer. Gemak, snel klaar en 'lekker' dicteren de menukeus van de Amerikaanse oppas.

@dailymealideas__ ???????????? • • • #dailymealideas__ #lifewithhan #daycareprovider #inhomedaycareprovider #inhomedaycare #daycarevideos #daycare #kidsmealideas #easykidsmeals #kidsmeals #fyp #food #foodvideos #meals #trending ♬ Strings Morning - BLACK COFFEE

Huffington Post - Outrés par le repas de cette Américaine, des parents partagent le menu des crèches de leurs pays, 22 aug 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.