3
Fotocredits: 'Avocado snijden', vrlkmp

Flash Dagelijkse KostAvocadorobot bespaart tijd in de keuken

De nieuwe avocadorobot Autocado pelt, snijdt en ontpit avocado's. De Tex-mex fastfoodketen Chipotle ontwikkelde de robot in samenwerking met techbedrijf Vebu, aldus Engadget.

De robot maakt guacamole maken een heel stuk makkelijker. Het pellen, snijden en ontpitten van een avocado is namelijk een tijdrovend proces. Eén batch guacamole van ruim 11 kilo duurt gemiddeld 50 minuten om te maken met de hand. De robot doet het in de helft van de tijd: 25 minuten.

Avocado’s snijden kan ook nog eens gevaarlijk zijn voor het keukenpersoneel. In de VS vallen jaarlijks zo’n 8.000 avocado gewonden, omdat ze in hun hand steken of hun vingers kwijtraken bij het ontpitten.

Als de robot klaar is met het pellen en snijden, hoeven de werknemers de avocado’s alleen nog maar te prakken en de rest van de ingrediënten toe te voegen. Werknemers worden dus niet (helemaal) overbodig door de robot. De robot helpt de werknemers alleen om van het saaie werk af te komen, zodat ze nu kunnen focussen op belangrijkere dingen, zoals het serveren van de klanten.

Chipotle's guacamole robot is cursed to peel and core avocados for eternity, 14 jul 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, want sommige zaken liggen vaak nèt even anders en
  • #3
  • 17 jul '23
  • 17:59

Ben nooit verder gepromoveerd dan appels, peren, sinaasappels, mandarijnen, pruimen, kiwi’s, bananen, perziken en meloenen. Daar heb je je handen al vol aan.

Astrid Spijkers
  • #2
  • 15 jul '23
  • 12:32

Mja, maar als je dan weer met de klimaatgekte meedoe ga je je afvragen wat de CO2 footprint is van zo'n robot die energie gebruikt, wat het aan klimaatschade kost voor alle onderdelen enz????
Het schillen kan ook iets rustiger gedaan worden zonder verwondingen, dan maak je 9 of 10 kilo, eten de mensen maar wat minder.........?

Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #1
  • 14 jul '23
  • 16:58

Ik denk dat de rijpe verse avocado's in Mexico (nog) geen rotte delen hebben wat bij ons wél vaak het geval is.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.