0
Fotocredits: Littered Caprisun plastic pouches in a bush at the Blücher Platz, Berlin, KaterBegemot, via Wikimedia, CC BY-SA 4.0

Flash PerspectiefCapri-Sun verkiest plastic rietjes boven EU-regels

Capri-Sun heeft duidelijk genoeg van de in de EU verplichte papieren rietjes. In Zwitserland, waar de EU-regelgeving niet geldt, hebben consumenten geluk. Daar komen de plastic rietjes binnenkort weer terug.

Capri-Sun’s CEO Roland Weening vindt klaarblijkelijk dat zijn merk een uitzondering verdiend, want hij is van plan druk uit te oefenen op de Europese Commissie zodat Capri Sun ook in de EU weer plastic rietjes bij hun pakjes kan leveren. “Het verbod is goed bedoeld, maar in ons geval slaat het nergens op", zegt hij.

Volgens Weening levert het papieren rietje veel irritatie op bij klanten. Dat komt natuurlijk door het iconische ontwerp van Capri-Sun. Capri-Sun drinkpakjes zijn gemaakt van een stevig, vaak aluminium-gecoate zak die moeilijk door te prikken is met een fragiel papieren rietje.

Tegelijkertijd wil Weening de verpakkingen milieuvriendelijker maken door het aluminium in de zakjes te vervangen door polypropyleen. Dat maakt de verpakking gemakkelijker te recyclen. Als Capri-Sun zijn zin krijgt bij de Europese Commissie, zullen de drinkpakjes en rietjes beide in de plastic afvalbak thuishoren, want die blijft natuurlijk ook bestaan.

Spiegel - Capri Sun will die Plastikstrohhalme zurück, 1 sep 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.