0
Fotocredits: Erythroxylum-coca-foliage2, Sten Porse, via Wikimedia, CC BY-SA 3.0

Flash Dagelijkse KostCoca X scheelt 40% suiker in je energiedrankje

Een ingrediënt gemaakt van de coca-plant, je-weet-wel die plant waar ook cocaïne van gemaakt wordt en ooit de naamgever van Coca-Cola, kan de hoeveelheid suiker in drankjes met wel 40% verminderen. Dat beweert het Canadese bedrijf Power Leaves.

Door de cocabladeren te bewerken met ethanol en gezuiverd water, maakt Power Leaves er zijn product Coca X van. Een derde partij checkt nog of alle psychoactieve elementen uit het product zijn gefilterd.

Coca X is een smaakversterker. Het versterkt de zoetheid en vermindert de bitterheid van een product. Met Coca X hoeft er minder suiker aan een drankje te worden toegevoegd.

Pure Leaves wil vooralsnog energiedrankjesproducenten als klant. Coca X kan de zoete smaak van suikerhoudende energiedrankjes versterken en het bittere van de cafeïne verbloemen.

Het bedrijf zoekt niet de concurrentie met Coca-Cola op. “Ons doel is om eerst een goede naam te krijgen, zodat Coca-Cola ons gaat beschouwen als een potentiële partner, in plaats van als een concurrent”, legt CEO Pat McCutcheon uit op FoodNavigator. Dat is slim, want klassieke Coca-cola bevat nog steeds veel suiker.

Opvallend is natuurlijk dat Coca-Cola, het bedrijf dat al sinds 1892 met cocabladeren werkt, zelf nog niet eerder op het idee is gekomen om de smaakversterkende eigenschappen van cocablad te gaan exploiteren.

FoodNavigator - Cutting sugar in drinks with ?the most illicit plant in the world?, 5 aug 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.