Een nieuwe dag op de toch al ruim voorziene kalender: de Nationale Groente- en Fruitdag. In het leven geroepen door het Nationaal Actieplan Groente en Fruit met een hele ris partners. Waarom? Omdat we als Nederlanders structureel te weinig groente en fruit eten. Dat verhelpt zelfs de 12% méér groenten en fruit die we in coronatijd zijn gaan eten, niet. Wat wel? Een 'groentefruitrijke lunch': 80% van de Nederlanders eet op doordeweekse dagen tijdens de lunch nooit groenten of fruit. Dat kán anders, vandaag en voortaan, ook op het (thuis)kantoor!
Vandaag is het Nationale Groente- en Fruitdag! We eten in coronatijd thuis 12% meer verse #groenten. De stijgende lijn is ingezet; nu een kwestie van doorzetten en er nog meer van eten. #Tomaat is de meest gekochte groente; sterke groei #ui en #paprika. #ngfdag @ActieplanGF pic.twitter.com/hzKOrCmkos
— GFHuis (@GFHuis) October 14, 2020
Lees alles over reageren in de gespreksregels.