1
Fotocredits: 'Heinz tomatenketchup', Foodlog Media

Flash Dagelijkse KostHeinz verzint hagelslagketchup

Nederlanders zijn gek op hagelslag. Die slepen we zelfs de hele wereld mee over. Dat viel ook Heinz op en de ketchupfabrikant zag er een unieke gelegenheid in om Nederlanders van hun mayonaiseverslaving bij de frietjes af te helpen. Heinz komt met een ludieke marketingstunt: hagelslagketchup, of zoals ze het zelf noemen hagelchup. Ideaal voor op een frietje.

Want juist bij een frietje heeft het gros van de Nederlanders toch het liefst een klodder mayo. In de rest van de wereld gaat de voorkeur uit naar een klodder ketchup. Denk maar aan de Nederlandse toerist in het buitenland die toch even aan de ober vraagt om mayonaise bij zijn frietjes. “Een ‘frietje met’ is ook altijd met mayonaise en hoe zou het zijn als we hier Heinz Tomato Ketchup in de vorm van oer-Hollandse hagelslag overheen zouden kunnen strooien?”, zegt Belén Llamazares Carballo, Marketing directeur bij Kraft Heinz.

Wie de hagelchup wil proeven, meldt zich dit weekend bij TikTok-topper Heertje Friet. Daar gaan de ketchup sprinkles als eenmalige stunt over de frietjes.

Heinz lanceert Hagelchup: hagelslag met de smaak van tomatenketchup, 4 sep 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Astrid Spijkers
  • #1
  • 5 sep '24
  • 13:34

Je wilt toch geen droge korrels op je patat, dat moet toch vloeibare saus zijn?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.