2
Fotocredits: 'Ferdinand Grapperhaus', Rijksoverheid, Arenda Oomen

FlashHeld Grapperhaus

Hij trouwde en zijn gasten hielden soms geen 1,5 meter afstand. Een fotograaf lag op de loer en legde het vast. Moet hij aftreden? Een Brit en een Ier wel, zeggen rechtsgeleerden, maar onze minister niet omdat hij echt de wet niet wilde overtreden. Het gebeurt gewoon in het dagelijks leven. Volkskrantcolumnist Sitalsing gaat nog verder: 'Grapperhaus is de meest geloofwaardige minister van het kabinet'.

de Volkskrant - Grapperhaus toonde de fictie van de 1,5-metersamenleving aan, 28 aug 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Frank Eric van der Meer
Frank Eric van der Meer tuinman met biodiversiteit
  • #2
  • 30 aug '20
  • 8:47

#1, Jordi, hier kijk ik van op, nl dat strafblad. In het artikel wordt daar toch wat schaapachtig over gedaan: "Coronaboete gekregen? Het strafblad dat je dan hebt, heeft niet per se gevolgen voor je loopbaan".
Ja, ja.

Iets anders. In Frankrijk is er het puntensysteem bij verkeersovertredingen. Als je iets te jolig rijdt ben je, ook al ben je miljonair, je rijbewijs kwijt en mag je een nieuw gaan halen; theorie, praktijk. Dit puntensysteem zit niet in het 'casier judiciaire', het strafblad.

Jordi Kolenbrander
Jordi Kolenbrander Land- en tuinbouw
  • #1
  • 29 aug '20
  • 0:28

Vele horeca doen hun best om voor te zorgen dat de bezoekers aan de 1,5 meter regel te laten houden, maar als de bezoekers dat niet doen en een BOA ziet dat krijgt de horecabaas een boete.
Als je als burger niet aan de anderhalve meter houdt en je wordt gepakt, dan krijg je een boete en zelfs een strafblad.

Overigens vind ik het argument dat Grapperhaus de wet niet wou overtreden zwak excuus. Vele horeca willen de corona-regels niet overtreden maar krijgen toch een dikke boete als de BOA ziet dat de bezoekers zich niet aan de regels te houden.

Als je als burger de wet overtreed zonder dat je het zelf weet, kom je er niet mee weg omdat je het niet wist dat het niet mocht en je de wet niet wou overtreden.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.