Doorgaans wordt energie of varkensvoer van oud brood gemaakt. De Britse supermarktketen Tesco maakt er nieuw menseneten van. Vers brood dat na sluitingstijd niet verkocht is, wordt verwerkt tot nieuwe lekkernijen. Denk aan olijvencrostini’s en broodpudding. Volgens Wikipedia werd broodpudding waarschijnlijk al in de Middeleeuwen gemaakt. Tesco pakt het weer op. Supermarkten (ook in Nederland), houden dagelijks enorme hoeveelheden brood over. Broodpudding kan helpen tegen verspilling. Als klanten tenminste niet allemaal de pudding gaan verkiezen boven het verse brood.
The Guardian - Making a crust: Tesco to use unsold bread in new products, 9 jul 2019
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
Het meest simpele vind ik nog steeds: toast ervan maken of een tosti ('krokante boterham' in mijn geval). Doorbordurend: wentelteefje, croutons, panzanella, broodkruim voor over pasta (naam vergeten) etc.
Bij mij in de buurt (Amsterdam) verkoopt Vomar 'oud' brood voor een lagere prijs.
Mijn moeder, zij maakt(e) broodschotel van oud brood. Bruin brood in ons geval. Met rozijnen en appelmoes. Dat gaat niet ten koste van de broodconsumptie, want het is een nagerecht.
Mijn moeder haalde bij de slager altijd macaronivlees, dat ook bestond uit de kontstukjes van de vleeswaren.
De smaak was daardoor iedere keer weer anders. Oud brood kun je inderdaad nog voor van alles gebruiken.
De bakker waar wij komen biedt dat de volgende dag gewoon met korting aan.
Mijn oma haalde bij de bakker altijd brood van gisteren voor 50%. En afsnijsel en kontstukjes van de vleeswaren bij de Appie voor in de macaroni.