20

FlashHonderden miljoenen onterecht naar natuurorganisaties

Natuurmonumenten en de twaalf provinciale landschappen ontvingen in de jaren 1993 tot 2012 honderden miljoenen euro’s van de Europese Commissie. Het Hof in Luxemburg vindt dat staatssteun. Daarom moet het geld terug. Maar waar halen ze het vandaan? Door hun natuurgebieden te verkopen óf de bomen die erop staan op te stoken - meer keuze is er niet.

Binnenlands Bestuur - Europese Commissie op het matje voor natuursubsidie aan Nederland, 3 sep 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Marco Maas
Marco Maas Land- en tuinbouwtechnologie
  • #20
  • 7 sep '20
  • 10:22

Franc-eric van der Meer,

Staatssteun onterecht verleend moet teruggevorderd worden. Logisch anders zou corruptie zichzelf in stand houden (je geeft als bestuurder even een miljoenen subsidie aan een vriend, komt het uit dan treedt je af en je vriend mag de miljoenen houden?????????).

Vergelijk het met van diefstal afkomstige goederen, ook als de huidige eigenaar te goeder trouw is en heeft betaald voor de goederen dan moeten de goederen terug.

Een en ander met als doel de maatschappij tegen corruptie te beschermen.

Frank Eric van der Meer
Frank Eric van der Meer tuinman met biodiversiteit
  • #19
  • 7 sep '20
  • 7:53

#9, Marco, " immers vast staat dat de overheid jegens andere belangstellenden onrechtmatig heeft gehandeld."
Als de overheid onrechtmatig heeft gehandeld, is het dan niet zo dat NM de subsidie niet hoeft terug te betalen?
Het lijkt mij anders een mooie boel: je vult naar eer en geweten een aanvraag in, krijgt de subsidie, en krijgt later te horen dat je de subsidie moet terug bealen. Klopt toch niet? Is bananenrepubliek.

Gert van der Hoek
Marco Maas
Marco Maas Land- en tuinbouwtechnologie
  • #17
  • 6 sep '20
  • 18:41

Jeroen van Buuren,

Het punt is willens en wetens de boel trachten te belazeren zodat mensen tot het EU-hof moeten procederen om gelijk behandeld te worden, de wetgeving is niet zo moeilijk (kinderlijk eenvoudig zelfs) en zeker bekend bij het openbaar bestuur.

Jeroen van Buuren
Jeroen van Buuren Food- en agri-economie
  • #16
  • 6 sep '20
  • 18:26

#15 Dank Marco.

Het gaat inderdaad dus om meerdere deelstukken al dan niet opvolgend van elkaar.

Ps: Mocht er nog iemand twijfelen waarom er gekozen wordt voor juridisch houdbare oplossingen, nu en in de toekomst. I rest my case.

PPS: Marco, dat er in een goed georganiseerd land ook dingen niet goed gaan is vrij logisch. De mens is nog nooit perfect geweest. Bestuur en aansturing ook niet. Dat maakt het echter nog geen bananenrepubliek.
Ik zie het als bijv. een uitlever graad performance. Zodra die onder het niveau komt van 98% gaat iedereen kamer vragen stellen. Dat er dan nog steeds 95% goed gaat vergeten we dan vaak. Anderzijds geeft dit zelfde voorbeeld aan waarom je niet met een zesjes cultuur akkoord mag gaan. Note: Cumlaude is gemiddeld een 8, 80%. Daar hoeft geen enkele leverancier mee aan te komen bij zijn klanten.... Als de webshop zegt dat het op voorraad is moet je niet m'n order annuleren omdat je toch geen voorraad bleek te hebben. Van dattum. De CEO van bol.com had daar op de webwinkelvakdagen een zeer fraaie presentatie over.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.