1
Fotocredits: Girl with Chihuahua-dog, Pexels

Flash VoedselketenHuisdieren rukken op in China

Tegen 2030 zullen er in China 2 keer zoveel honden en katten zijn dan kinderen onder de 4 jaar en zal de petfoodmarkt een omvang van $12 miljard bereiken, aldus de https://www.ft.com/content/2ce7213d-c9cd-44eb-b456-0600f9ce356c. Ter vergelijking: in de Verenigde Staten was de groeiende petfoodmarkt in 2022 ongeveer $42 miljard waard en zijn er sowieso al twee keer meer huisdieren dan kinderen van welke leeftijd dan ook.

De bank baseert de voorspelling op de dalende geboortecijfers en de vergrijzende bevolking in China in combinatie met de trends van de afgelopen decennia in Japan. Daar zijn inmiddels 4 keer zoveel huisdieren als kleuters en is de petfoodmarkt 8 keer zo groot als de markt voor babymelkpoeder.

In 2017 waren er 90 miljoen kinderen van 0 tot 4 jaar in China, en 40 miljoen als huisdier gehouden honden en katten. Dit jaar komt de verhouding uit op 58 miljoen kleuters en evenzoveel huisdieren. In 2030 zal China meer dan 70 miljoen stedelijke huisdieren tellen en minder dan 40 miljoen kinderen onder de vier jaar.

Voor met name jonge Chinezen speelt naast de overweging dat het stukken lastiger is een relatie met een mens aan te gaan dan met een dier, ook de economische realiteit een rol: een huisdier is nu eenmaal stukken goedkoper is dan een kind.

FinTimes - Subscribe to read, 11 aug 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #1
  • 11 aug '24
  • 20:47

2x zoveel honden en katten dan kinderen onder de 4 jaar in China in 2030 is niets vergeleken met Nederland:
In 2024 zijn er in Nederland al 7x zoveel honden en katten dan kinderen onder de 4 jaar.
Bronnen:
CBS
LICG

Maar als de bevolking in China blijft krimpen, dan zijn er straks ook 2x zoveel honden en katten dan kinderen onder de 4 jaar, zonder dat er meer honden en katten voor nodig zijn (haha).

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.