Als alles goed gaat, vertrekt binnenkort een commerciële ruimtevlucht naar het internationale ruimtestation ISS. Ruimtetoerisme? Daar wil Axiom Space, het bedrijf dat de SpaceX-vlucht boekte, niets van horen. Er gaat tijdens de 10-daagse ruimtetrip onder leiding van commandant Michael López-Alegria, vice-president van Axiom, wetenschappelijk onderzoek verricht worden. Hoewel... voor $35.000 per persoon per dag hoeft de vierkoppige bemanning zich niet met de standaard astronautenhap tevreden te stellen. Sterrenchef José Andrés stelt een speciaal menu samen, met een Spaans tintje: paella met kip en champignons, Iberico-varken (de secreto de cerdo), jamón, salchicón en Marcona-amandelen. Alles natuurlijk wel 'thermostabilized' (onder druk en hoge temperatuur verpakt) om bederf te voorkomen. Wat dat betekent voor de smaak, zullen we pas na terugkomst op aarde weten.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.