0
Fotocredits: Udon (うどん), bass_nroll, via Flickr CC BY-NC-ND 2.0

Flash GezondheidJapanners eten niet zo gezond als we denken

Het voedingspatroon van jonge Japanners bestaat voor één vierde uit highly-processed foods (HPF’s). Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Tokyo.

Hoe hoger de HPF consumptie onder jongeren was, hoe slechter de onderzoekers de kwaliteit van iemands voedingspatroon scoren.

De onderzoekers keken naar het dieet van 1.318 jonge Japanners tussen de 3 en 17 jaar. Het is de eerste keer dat zo’n grote studie naar de consumptie van HPF's in Japanse kinderen is uitgevoerd.

De onderzoekers vinden de resultaten zorgelijk. Een slechte kwaliteit van het voedingspatroon zien ze als een grote risicofactor voor het ontstaan van gezondheidsproblemen onder de bevolking[/url].

Het nog altijd sterke beeld dat het nationale voedingspatroon van Japanners het toonbeeld is van gezondheid, is met dit onderzoek achterhaald. Eerder onderzoek onder volwassenen liet ook al zien dat het gemiddelde voedingspatroon van een Japanner inmiddels vergelijkbaar is met het voedingspatroon van een gemiddelde Amerikaan.

ScienceDaily - The declining diet of Japan's youth, 2 jul 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.