0
Fotocredits: Kamala Harris, Gage Skidmore

Flash GezondheidKamala Harris is een gezonde en sociale foodie

Volgens de bekende Amerikaanse voedingsdeskundige Marion Nestle houdt Kamala Harris van goed eten en snapt ze ook het sociale belang van voedsel.

Harris' interesse in voedsel is meer dan een hobby, zegt Nestle die op zoek ging naar haar kookverleden. Harris ging onder meer in een online kookgesprek met de Spaanse chef José Andrés, oprichter van The World Central Kitchen die op rampplekken (waaronder Gaza) voor slachtoffers kookt. Ook kookte ze met de actrice Mindy Kaling en scoorde daarmee 6 miljoen views. The New York Times maakte een uitgebreid portret van de kokende Kamala.

Ze zet zich actief in voor voedselbeleid dat de toegang voor iedereen tot gezond en voedzaam voedsel bevordert. Haar doel is tevens het verbeteren van de volksgezondheid en het maken van verbinding door samen de tafel te delen.

Nestle waardeert die houding bij Harris. Ze ziet de mogelijke volgende president van de VS als iemand die het in zich heeft om veranderingen door te voeren die zowel de gezondheid van mensen als de duurzaamheid van het voedselsysteem ten goede komen. En dat allemaal natuurlijk met een boel gelach en lichtvoetigheid. Nestle ziet nu al heel andere diners met hoge gasten in het Witte Huis voor zich.

FoodPolitics - Kamala Harris is a foodie? Who knew? - Food Politics by Marion Nestle, 12 aug 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.