0
Fotocredits: 'Wortels', OakleyOriginals, via Flickr

FlashKnakwortel geschrapt, uitvinder ging adviseren

Valerie Bos stond aan de wieg van de Knakwortel, het plantaardige alternatief voor de knakworst. Omdat ze, hoewel vegetariër, eigenlijk niet zo dol op groente is. De Knakwortel is een vacuümverpakt bospeentje in een marinade van gerookte specerijen. Ze won er in 2018 de Product Pitch van Albert Heijn mee, een innovatieprijs. Daarmee kwam ze ook in de schappen van de supermarkt te liggen.

Maar ja, hoe krijg je de Nederlander aan de Knakwortel? Die doet nog altijd boodschappen via het 'avg-tje', aardappels, vlees, groente en zo is de supermarkt ook ingericht. De Knakwortel vond - zegt Bos in het FD - zichzelf terug in het verdomhoekje, ergens onderin het schap tussen de falafelballetjes. Per week werden maar twee à drie Knakwortels verkocht, zegt Bos. Logisch dus dat in 2020 de Knakwortel werd geschrapt. Anderhalf jaar lang had de supermarkt geduld met de kwijnende mislukking.

Toch jammer, van zo'n smaakrijke hotdogvervanger? Niet getreurd, Bos zette het geheime recept gewoon online. En richtte zich op Van Loof, haar naar het loof van de wortel vernoemde advies- en campagnebureau.

Het Financieele Dagblad - 'Ik ging van ?dat wortelmeisje? naar zakenvrouw', 9 jan 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.