1
Fotocredits: 'Nieuw filiaal', Lidl

Flash VoedselketenLidl pakt samen met WWF klimaatverandering aan

Lidl en het Wereld Natuur Fonds (WWF) gaan samenwerken om "de grootste crisis waar de mensheid vandaag mee te kampen heeft" een halt toe te roepen en zelfs om te keren. Met 'doortastende maatregelen' willen de partners in 31 landen, gedurende 5 jaar, onze voedsel- en energiesystemen aanpassen. Te beginnen dus in de keten van Lidl.

Met de hulp van WWF wil Lidl meer duurzame keuzes kunnen bieden aan de consument. De samenwerking richt zich op verschillende aspecten: het verminderen van voedselverspilling, vergroten van de biodiversiteit, verantwoord inkopen van bijvoorbeeld palmolie en cacao. Ook gaat Lidl verschillende natuurbeschermingsprojecten van het WWF steunen in de regio’s waar de supermarktketen inkoopt.

Het WWF is blij met de samenwerking: “Voedsel- en landbouwsectoren zijn de belangrijkste aanjagers van klimaatverandering en natuurverlies. Deze sectoren zijn verantwoordelijk voor één derde van de uitstoot van broeikasgassen, 80% van de ontbossing en 70% van het verlies van biodiversiteit op het land. Als één van de grootste supermarktketens in Europa heeft Lidl een enorme internationale invloed om duurzame veranderingen in de voedsel-, landbouw- en detailhandelsector te stimuleren”, zegt het WWF.

WWF will help Lidl fight "the biggest crisis facing humanity today" - RetailDetail EU, 28 jun 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, want sommige zaken liggen vaak nèt even anders en
  • #1
  • 28 jun '24
  • 23:21

Weet niet of ik bij zo’n bericht nou moet huilen of lachen. In ieder geval zal Liedel er garen bij spinnen. Samen totaal van het padje af.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.