0
Fotocredits: ‘Old woman in kitchen’, Public Domain Images

Flash Dagelijkse KostOma’s recepten zijn duurzaam en betaalbaar, denkt Deense minister

De Deense minister van Landbouw, Jacob Jensen, is een man met een overtuiging en een missie. Hij wil de oude eetcultuur van zijn land redden. Daarom roept hij zijn landgenoten op hun familierecepten op te sturen naar zijn ministerie of ze te delen op Instagram met de hashtag #MadMedMinder, wat zoiets betekent als 'Eten met Herinnering'.

Als er genoeg recepten zijn verzameld, zal een groep voedseldeskundigen ze beoordelen en er een selectie uit maken. De gekozen recepten en bereidingswijzen worden vervolgens verwerkt in lesmateriaal voor basisscholen, dat in 2025 gepubliceerd wordt.

Jensen wil Denemarken weer aan het fornuis krijgen en de jeugd bijbrengen dat ingrediënten meer zijn dan iets wat je uit een zakje schudt.

Jensen hoopt ook een bijkomend voordeel te scoren. Hij denkt dat veel van de oude recepten en kookmethoden helpen voedselverspilling tegen te gaan. Verder zouden ze goed voor het klimaat en voordelig voor de portemonnee zijn. Het is niet nodig om het wiel opnieuw uit te vinden, vindt de minister dan ook. "In de recepten van onze overgrootouders zit een schat aan kennis en traditie verstopt". En natuurlijk ook een boel nostalgie.

Dänemark: Ministerium fragt nach Kochrezepten, 28 aug 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.