1

FlashOngemerkt dure krab

Nu de restaurants gesloten zijn, blijven de nodige zeedieren onverkocht. King crab is een uitzondering. Consumenten kopen ze graag voor thuis. De poten zijn niet aan te slepen. Daardoor stijgt de handelsprijs en daarmee de consumentenprijs. Maar die laatste prijs kennen consumenten niet, omdat King crab zelden voor thuis werd aangeboden. Toch vinden Amerikaanse consumenten dat ze voor € 23 per pound (450 gram) niet duur uit zijn. In een restaurant zou je er nog altijd € 33 voor betalen. In het geval van de royale krab met de lekkere poten, vergelijken consumenten de winkelprijs met de restaurantprijs. Alsof je die fles wijn van € 4,99 bij de PLUS vergelijkt met die van €19,50 in dat restaurant dat misschien wel nooit meer open gaat.

Seafoodsource - Record-high king crab prices not slowing retail sales, 19 feb 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
  • #1
  • 21 feb '21
  • 11:39

In België te koop bijvoorbeeld via deze webshop te bestellen voor €95/kilo en af te halen op de markt. Hier zie je de prijs voor de luxe (horeca)markt in Nederland : €99/kilo. Geen verschil.

Ons komen verhalen ter ore dat op Nederlandse weekmarkten inmiddels king crab poten worden aangeboden voor veel lagere prijzen. Wie weet er meer van?

Nick Trachet 1, wat hoor jij in Brussel en de rest van België?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.