Heeft de "betere" hop soms te maken met een grotere ziekteresistentie en grotere opbrengsten? Dat zal vermoedelijk wel want op een nieuwe smaak zitten toch weinig brouwers te wachten?
Ze zijn goed in hopteelt, rond het Belgische Poperinge, bakermat voor de smaak van bier. Elders in Europa vinden brouwers alleen ook hopsoorten, met andere smaken, die ze beter vinden. Op het ontwikkelen van nieuwe hopsoorten hebben de Belgische hoptelers zich te weinig toegelegd. Maar Poperinge komt terug. Met nog betere hop. Over tien jaar ongeveer. Zo lang duurt het voor nieuwe hop het een beetje doet.
VILT - Vlaams infocentrum land- en tuinbouw - Poperinge wil eigen hop ontwikkelen - VILT, 6 feb 2020Heeft de "betere" hop soms te maken met een grotere ziekteresistentie en grotere opbrengsten? Dat zal vermoedelijk wel want op een nieuwe smaak zitten toch weinig brouwers te wachten?
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.