0
Fotocredits: '3D-printed cheesecake using edible food inks, including peanut butter, Nutella, and strawberry jam', Jonathan Blutinger/Columbia Engineering

Flash GezondheidSnacks op maat uit 3D-printer

Soldaten krijgen gepersonaliseerde snacks uit een 3D-printer. Het is onderdeel van het onderzoeksconsortium IMAGINE gefinancierd door het Nederlands ministerie van Economische zaken en uitgevoerd door onder andere TNO en Wageningen University & Research.

De 3D-printer stemt de tussendoortjes, die Nutri-Bites heten, af op de karakteristieken van de soldaten, zoals lengte, gewicht, lichaamsvorm, eventuele maagdarmproblemen en verwachte inspanning die ze gaan leveren. De printer kan op 4 componenten personaliseren: het deeg, het micronutriëntenpoeder voor op de bodem, een vulling en een topping.

Met de gepersonaliseerde snacks hopen de onderzoekers de prestaties van de soldaten te verbeteren.

De geprinte snacks gaan nu naar soldaten die op oefening zijn in de Brabantse bossen. Daar moeten de soldaten allerlei vragen invullen over de Nutri-Bite zelf en hun fysieke gesteldheid. De logistiek is nog onhandig. Soldaten zouden een printer mee moeten nemen, maar doen dat waarschijnlijk niet.

Jack print perfecte soldatensnack - Resource online, 30 jun 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.