0
Fotocredits: 'Handen', marina guimarães

Flash GezondheidTasty Spoon brengt eetherinneringen tot leven

Een elektrische lepel laat eten voor mensen met dementie weer heerlijk smaken.

Mensen met dementie hebben vaak moeite met eten en drinken omdat ze niet herkennen wat er op hun bord ligt en last hebben van een verminderd reuk- en smaakvermogen. Dit kan leiden tot gewichtsverlies, verlies van spierkracht, en verminderde levensvreugde.

De high-tech oplaadbare lepel helpt mensen met dementie het plezier van eten weer te herontdekken. De lepel stuurt zachte elektrische stroompjes naar de tong, die de smaakpapillen reactiveren. Dat helpt mensen met dementie specifieke smaken weer herkennen.

Betere voeding betekent minder gezondheidsproblemen en lagere kosten voor de gezondheidszorg. Een goeie deal dus voor werkelijk iedereen.

De ‘Tasty Spoon’ is ontwikkeld door onderzoekers van de Universiteit van Sheffield in samenwerking met het Britse Accelerator Programme van de Alzheimer’s Society. Zo komt de lepel makkelijk en snel bij mensen met dementie terecht.

Jammer dat mensen niet al hun eten met een lepel eten. Binnenkort dan ook maar de ‘Tasty Fork’ en ‘Tasty Knife’ ontwikkelen?

Independent - Spoon designed to enrich lives of dementia patients, 29 jul 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.