0
Fotocredits: 'Robot Chef', Sam Howzit

Flash Dagelijkse KostTechnologische food snufjes op de Fancy Food Show

Technologie is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, en dat geldt ook voor eten en drinken. Denk aan een QR-code om je appel te scannen om te zien waar die vandaan komt of nepsmaakstoffen die kweekvlees laten smaken als echt vlees.

Culinaire vernieuwers lieten de nieuwste technologische snufjes in de voedingsindustrie zien op de Fancy Food Show in New York.

Fastcompany brengt een selectie van de lekkerste en vreemdste nieuwe voedingsmiddelentechnologieën.

Wat dacht je van eetbare kaarsen? Ze druppen of smelten niet en zijn perfect voor feesttaarten. Het concept is simpel: steek de kaarsjes aan, blaas ze uit en eet ze op. Geen wasresten meer op je taart, maar lekkere chocolade.

De lolly’s van Amos spelen muziek af terwijl je erop zuigt. Hoewel de voedingswaarde misschien te wensen overlaat, kun je je favoriete deuntje of ingesproken boodschap horen terwijl je geniet van een zoete traktatie.

Naast deze speelse innovaties is er ook technologie met serieus potentieel. Zo kan een robotkok verschillende gerechten bereiden door ingrediënten automatisch te verwarmen, te roeren en op smaak te brengen. De inzet van de gerobotiseerde souschef in scholen, ziekenhuizen en andere instellingen vermindert niet alleen de werkdruk maar minimaliseert ook voedselverspilling.

Fastcompany - fastcompany.com, 21 jul 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.