Fotocredits: 'Beyond Burger verpakking', Foodlog media
FlashVegan Valley in twee dorpjes
Vegavlees is een ding voor mensen in de steden. Waarom zijn de start-ups die ze ontwikkelen en maken dan niet in Amsterdam, maar in Gelderse en Overijsselse plaatsen als Ochten en Holten. Het Financieele Dagblad zocht het uit: omdat daar vleesfabrieken staan die iets nieuws moeten. Wageningen ligt om de hoek om voor de ideeën. Een vleesfabriek kun je ombouwen tot een echte nepvleesfabriek. Daar geven de vleesjongens hun geld graag aan uit, want ze laten zich hun markt niet afpakken. Volgens de krant is er een heus Vegan Valley in Nederland ontstaan. Een echte blije indruk krijg je er nog niet van. Wat daar nu gemaakt wordt zou nog steeds niet te eten zijn. Maar dat komt straks allemaal goed, beweren de bewoners van de Vegan Valley en hun investeerders. Dan kun je nepvlees eindelijk echt niet meer van echt onderscheiden. Dat wordt mensen die alleen van de echte vleessmaak houden keer op keer opnieuw beloofd.