1
Fotocredits: 'Beyond Burger verpakking', Foodlog media

FlashVegan Valley in twee dorpjes

Vegavlees is een ding voor mensen in de steden. Waarom zijn de start-ups die ze ontwikkelen en maken dan niet in Amsterdam, maar in Gelderse en Overijsselse plaatsen als Ochten en Holten. Het Financieele Dagblad zocht het uit: omdat daar vleesfabrieken staan die iets nieuws moeten. Wageningen ligt om de hoek om voor de ideeën. Een vleesfabriek kun je ombouwen tot een echte nepvleesfabriek. Daar geven de vleesjongens hun geld graag aan uit, want ze laten zich hun markt niet afpakken. Volgens de krant is er een heus Vegan Valley in Nederland ontstaan. Een echte blije indruk krijg je er nog niet van. Wat daar nu gemaakt wordt zou nog steeds niet te eten zijn. Maar dat komt straks allemaal goed, beweren de bewoners van de Vegan Valley en hun investeerders. Dan kun je nepvlees eindelijk echt niet meer van echt onderscheiden. Dat wordt mensen die alleen van de echte vleessmaak houden keer op keer opnieuw beloofd.

Het Financieele Dagblad - Midden in het boerenland groeit Vega(n) Valley, 5 mrt 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Wouter de Heij
Wouter de Heij R&D en Innovatie in Voedseltechnologie
  • #1
  • 8 mrt '21
  • 14:42

Ter info. De gemeente wageningen houdt niet van voedselproductie. Men gelooft in kenniswerkers en kantoren. Vrachtwagens en (proef)fabrieken passen niet in dat beeld. Genoemde bedrijven worden absoluut niet warm ontvangen, en impliciet naar de buurgemeenten weggepest. Ochten is extreem gegroeid in 12 jaar. En Unilever heeft problemen met hun pilot op de campus.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.