Wat kosten die 'ambachtelijke' blikjes dan, dat die prijs rechtvaardigt?
Ik ben niet een echte voorstander van blik (geeft altijd metaal ionen af, of microplastics bij gecoat blik), maar gebruik het toch regelmatig (minstens 1x in de 2 weken).
Als je echte kwaliteit met uitstraling wil leveren, gebruik dan glas... (heb ook Portugese ansjovis in glas - €1,99 - op voorraad, ben benieuwd naar het smaakverschil).
ps rijpen (fermenteren) van de vis? De goedkoopste Thaise vissaus is van gefermenteerde ansjovis.
Hoe duur mag fermenteren zijn? (yoghurt niet duurder dan melk). Het hangt er van af... misschien geven wat druppels vissaus het zelfde smaakeffect? Malsheid, smaak, van de visjes nog beter? Gelóóf t graag. Maar de chef van het toprestaurant waar mijn zoon ooit werkte als kok, fermenteerde/rijpte alles zelf.... behalve zaken als soja(vis)saus. Blik gebruiken zou hij van walgen.
Dubbel gefermenteerde sojasaus uit Japan 8x zo duur als uit China (ook in houten vaten gerijpt, en niet GMO). Maar beter?
Met de hand inleggen geeft geen smaak.... als het goed is... zo wel liever niet dan ;)
De prijs absurd voor zoiets. Maar de snob sterrengek heeft geld genoeg... en €35 is peanuts in een 5 sterren restaurant.
Ik zou wel n keer zo een blik willen kopen in de super.... gewoon om te proberen
ps ingelegd in AOC virgin(!) olijfolie? of water?