België is niet alleen groot in bier en chocolade, maar ook in mozzarella. Vorig jaar produceerde het land 81.000 ton mozzarella. Dat is zo’n 7 kilo per Belg, meldt Nieuwsblad.
Dat is voornamelijk te danken aan één firma: Milcobel, met 3 verschillende vestigingen in België. Naar eigen zeggen één van de grootste mozzarellaproducenten ter wereld.
Milcobel maakt mozzarella in grote blokken voor gebruik in de levensmiddelenindustrie. Fabrikanten gebruiken ze om te versnijden in bijvoorbeeld salades en of te raspen op pizza's. De bolletjes zoals we die als consument uit de supermarkt kennen, maken ze niet.
Het bedrijf exporteert zijn producten naar 80 verschillende landen, zowel binnen als buiten Europa. Grote kans dus, dat in Italië een pizzaatje belegd is met mozzarella uit België.
Dat vinden ze in Italië niet zo leuk vinden. Italianen hebben het namelijk nogal op hun eigen voedselindustrie. Toch mag het wel. Alleen voor echte buffelmozzarella - de “Mozzarella di Bufala Campana” - heeft een Europese beschermde oorsprongsbenaming (BOB). Die moet echt uit Italië komen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.