0
Fotocredits: Rubber ducks, PxHere

Flash PerspectiefWageningen helpt bezoekers Lowlands met plastic eendjes

Lowlands-bezoekers kunnen dit jaar dankzij badeendjes leren hoe ze afval moeten scheiden.

Onderzoekers van Wageningen University & Research (WUR) laten festivalbezoekers volgende week in een badje naar plastic eendjes hengelen. Die beestjes hebben een nummertje dat correspondeert met stukken plastic. De onderzoekers vragen vervolgens hoe de bezoekers de stukken plastic zouden recyclen. Zo leren de onderzoekers wat mensen moeilijk of makkelijk vinden aan recyclen.

(Goed) recyclen is een hoofdbreker. De manier van inzamelen verschilt per regio, de regels veranderen regelmatig en zelfs producten en verpakkingen die veel op elkaar lijken, moeten soms toch in een andere afvalbak. Dat veroorzaakt verwarring.

Het is niet de eerste keer dat er onderzoekers aanwezig zijn op het festivalterrein. Zo onderzocht de Universiteit van Amsterdam de urine van bezoekers, en deed de WUR onderzoek naar de houding van mensen ten aanzien van voedselconsumptie.

Lowlands is inmiddels uitgegroeid tot een heus cultuurfenomeen waar bedrijven (tot ergernis van een krantencolumnist) en onderzoekers graag op duiken.

Badeendjes leren Lowlandsbezoekers afval scheiden - Resource online, 8 aug 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.