Is voeding het beste medicijn voor betaalbare zorg? Dat vraagt het Healthy Ageing Network zich af tijdens een netwerkbijeenkomst Food for health, Care for costs op 26 november. Het programma van deze dag staat in het teken van ouderenzorg, verantwoorde voeding, herstel en besparen op zorgkosten. De toenemende vergrijzende bevolking in Nederland en Europa brengt immers grote economische en maatschappelijke gevolgen met zich mee.

Het Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN) verbindt bedrijven, zorginstellingen, kennisinstellingen en overheden met elkaar met als doel oplossingen te ontwikkelen en te implementeren die gezond ouder worden bevorderen. Het netwerk realiseert nieuwe producten, diensten en concepten die een bijdrage leveren aan preventie, genezing, betere zorg en zelfmanagement. Uit de samenwerking tussen de food- en zorgsector kwamen recent drie nieuwe food concepten. Tijdens de netwerkbijeenkomst Food for health, Care for costs zal het gaan over de beste manier om deze concepten op te schalen, o.a. door een ronde-tafel-discussie en twee parallelsessies.

Ronde-tafel-discussie
Een panel van 5 deskundigen (Rolf Bos (Friesland Campina), Rob Wilkes (Unilever), Jos Aartsen (UMCG), Brenda van Haarst Friesland (Zorgverzekeraar) en Tineke Schokker (Provincie Friesland) ) gaat met de aanwezigen in gesprek over de stelling: 'Voeding, het beste medicijn voor betaalbare zorg'.

Parallelsessies: organisatie, product, gedrag
Lees alvast een uitgebreide toelichting op de thema’s van de parallelsessies (thema's: organisatie, product en gedrag).

Sprekers voor de 1e parallelsessie zijn onder andere Joke Huitink en Menrike Menkveld-Beukers (Gelderse Vallei), Ardy Vervoort (Nutricia Research), Nicky Hekster(IBM Benelux).
Bij de 2e parallelsessie komen Michel van Overwijk (Zorg Partners Friesland), Jeanine Hiemstra (Distrivers), Erik Willems (Zuid Oost Zorg), Pleunie Baarveld (de Zaai-ster), John Kamping (Nij Smellinghe) en Henk Peter Jagersma (Van Smaak) aan het woord. Zij presenteren de drie food concepts:
- Erasmus Food Truck, huis-aan-huis voedingsconcept
- Oude smaken, Nieuwe keuken, een nieuw assortiment in de zorg
- Better out, Better in, beter herstel van operatie.

Aanmelden: tot en met 17 november aanstaande via deze link. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.
Datum: 26 november
Tijd: 9.30-16.30
Adres: World Trade Center, Heliconweg 52, 8914 AT Leeuwarden
Dit artikel afdrukken