We hebben te maken met een voedseltransitie: het huidige voedselsysteem moet beter worden. Er moet meer ruimte komen voor plantaardige voeding, minder voedselverspilling, meer verser, minder bewerkt eten en duurzamere productie.

Hoe gaat de voedingsindustrie hierop in spelen? Wat wordt er van leveranciers, producenten en retailers verwacht? Wat gaan zij er uiteindelijk mee doen? Dit soort vraagstukken komen tijdens het programma aan bod.

De dag is bedoeld voor professionals werkzaam in voedingsmiddelenbedrijven, kwaliteitsmanagement en productontwikkeling,

Programma
In de ochtend zal staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) de voortgang van het Nationaal Preventieakkoord toelichten.

Er is een paneldiscussie met Michel Driessen (directeur Verstegen Spices & Sauces), Jolanda Soons-Dings (Sustainability Manager bij Lamb Weston Meijer), Toine Timmermans (Programmamanager duurzame voedselketens Wageningen Food & Biobased research) en Willem Lageweg (Kwartiermaker Transcoalitie Voedsel) over de thema’s Gezondheid, Circulaire Productie, Alternatieve eiwitten en Voedselfraude.

Andere sprekers zijn Marian Geluk (directeur Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie) en Angelo Vermeulen (onderzoeker ruimtesystemen en bioloog bij Space Ecologies Art and Design), die het zal hebben over wat we kunnen leren over voeding in de ruimtevaart.

In het middagprogramma zijn er vier parallelsessierondes over de thema’s 'Productintegriteit', 'Alternatieve eiwitten, wat vertellen we de consument', 'Communicatie gezonde voeding' en 'de circulaire fabriek'.

Om 15:00 uur is de uitreiking van de Jaarprijs Goede Voeding 2019, een prijs voor bedrijven die vanuit gezondheidsoogpunt hun producten hebben verbeterd. De drie genomineerden zijn de ‘Zilvervlies Rijstnoedels’ van Fairtrade Original, de ‘Mini rode bietenburgers’ van SoFine/Jumbo en ‘fussilli linzen’ van Albert Heijn.

Klik hier voor het volledige programma-overzicht.

Informatie
Datum: 9 april 2019
Tijd: 09:00 tot 17:40 uur
Locatie: NBC Congrescentrum, Blokhoeve 1, 3438 LC Nieuwegein
Prijs: VMT-abonnees €395, niet-abonnees €495

Inschrijven: via deze link.
Dit artikel afdrukken