Dit jaar staat de Food Professional Day in het teken van ‘wild’, een waardevolle en duurzame voedselbron. De variatie is zo groot, dat wild van eigen bodem het hele jaar door op de kaart kan. Wild uit Nederland is vaak vetarm, kent vele bereidingsmogelijkheden en heeft een unieke smaak. Maar kennen chefs die variatie wel? En welke invloed hebben leeftijd, geslacht, seizoen en herkomst op de smaak? Wat is de ecologische footprint van wild? Jagers, bekende chefs en wetenschappers zullen deze vragen beantwoorden tijdens de Food Professional Day.

De gastsprekers zijn onder meer chef Jarno Eggen, columnist Joël Broekaert, jager Ellen Mookhoek en hoogleraar Vincenzo Fogliano. Zij zullen het hebben over de smaak van wild, de productieketen van wild en meer. Daarnaast zijn er masterclasses van Ruig, Hollands Wild, W&G Brinkhorst, Ter Weele, Rijk Zwaan, Pieter van Meel en Hanos. Klik hier voor het volledige programma.

Informatie
Datum: 8 oktober
Tijd: 10:00 – 18:00 uur (ontvangst vanaf 9:30 uur)
Prijs: €75
Locatie: Theater Junushoff, Plantsoen 3, 6701 AS Wageningen
Aanmelden: online.
Dit artikel afdrukken