De Food Professional Day is een initiatief van de Rijn IJssel Vakschool Wageningen in samenwerking met Wageningen UR. Het is een platform dat de kennis vanuit Wageningen UR, kennisinstellingen en producenten koppelt aan het vakmanschap vanuit de Vakschool Wageningen. Altijd in samenwerking met gerenommeerde partijen, chefs, het Gastronomisch Gilde (voorheen Koksgilde en Gilde van Nederlandse Meesterkoks) en het bedrijfsleven.

Het platform deelt verworven kennis en inzichten tijdens de jaarlijkse Food Professional Day, de website en via de nieuwsbrieven.

Programma
Carel Rink, directeur van Rijn IJssel Vakschool Wageningen opent de dag met een welkomstwoord. Hierna houdt prof. Arthur Mol de openingstoespraak.

Vervolgens komt een aantal sprekers aan bod die onderwerpen bespreken als: groente uit andere landen, aardappelinspiratie, smaak begint bij de bodem. Jeroen van Oijen, Gastronomixs en chef-kok Bas van Kranen, restaurant de Leuf geven een masterclass creativiteit.

Na een korte pauze komen er nog meer onderwerpen ter sprake, waaronder: passie voor de peul, de bittere waarheid - een herwaardering van de bittere smaak, verborgen groenten - uw dagelijkse portie groenten in de pasta. Met een flinke dosis creativiteit gaat Joost Opdenoordt van Rijn IJssel Vakschool Wageningen zorgen voor een smaakvolle Dutch Cuisine-lunch. Hierna is er onder andere de gelegenheid om verschillende workshops en masterclasses te volgen.

Na de afsluiting door de voorzitter is er een gelegenheid om na te praten met bijzondere groentehapjes en een drankje.

Info
De prijs voor de geheel verzorgde dag is €150,00 (incl. drankjes, lunch en certificaat van deelname). De Food Professional Day vind plaats op de Vakschool Wageningen, adres: Marijkeweg 20, 6709 PG Wageningen.

Meer info is te vinden op de website.

Aanmelden gaat via de volgende link.

Fotocredits: Food Professional Day, via de website
Dit artikel afdrukken