Tijdens Food Unplugged maak je niet alleen kennis met elkaar, maar ook met speciaalboeren, professoren, ondernemers en fooddesigners. In het Van Gogh-jaar 2015 is de schilder onze culinaire inspiratiebron. Producten en menu’s die te proeven zijn tijdens Food Unplugged, worden geïnspireerd op zijn meesterwerken.

Foodprofessionals & publieksdag
Dit jaar bestaat Food Unplugged uit twee dagen. Eén dag is voor de foodprofessional die interactief een update krijgt over de jongste foodtrends, achtergronden en bereidingstechnieken. Deze dag is helemaal uitverkocht.
De tweede dag staat open voor iedereen. Voor de Edenaar, de kookgek, de foodie, het gezin dat bewust met eten en drinken bezig is. Een foodinspiratiedag voor alle leeftijden.

Publieksdag
Er is van alles te doen op zaterdag. Zo is er een fietstour langs de lokale boeren, 'Underground cooking' van Smokey Goodness, diverse workshops & lezingen (raadpleeg vooral het programma), het ‘smaken verschillen plein’, kinderworkshop met Creative Chef Jasper, kinderbakkerij, culinaire speelhoek, bos Apotheek met advies over kruiden, bosbibliotheek: neem je kookboeken mee en ruil deze voor een ander exemplaar, smaak van Van Gogh pop-up museum, unplugged muziek, kunst en cultuur en een Culi Cinema & Kids Cinema​.

Praktische gegevens
Op zaterdag 27 juni kun je vanaf 11.00 uur tot 18.00 uur het Food Unplugged festival terrein op.
De toegang voor de dag is gratis bij aanmelding vooraf. Op de dag zelf je aan de deur kaarten voor 10 euro kopen. Op het festivalterrein kun je met munten betalen. Kijk voor meer informatie over het festival en het programma op de website.

Het festivalterrein is gelegen op het Kazerneterrein in Ede, op 5 minuten loopafstand van station Ede-Wageningen. Met de auto kun je naar de Eikenlaan rijden, vanaf hier is er bewegwijzering tot het festival.

Fotocredits: Food Unplugged via Facebook
Dit artikel afdrukken