Het festival biedt buitengewone workhops, bijzondere colleges, inspirerende producten, heerlijke muziek en ontmoetingen. Food Unplugged is bedoeld voor elke horecaondernemer, foodprofessional, bakker, slager of barista die open staat voor een update over achtergronden, herkomst en bereidingstechnieken.

Mainstage
Op de mainstage verzorgen verschillende hoogleraren van Wageningen University & Research unplugged colleges onder leiding van Food Inspiration trendwatcher Hans Steenbergen - bijvoorbeeld Raoul Bino en Evert Jacobsen. Kees Aarts van Protix uit Dongen, het bedrijf dat door het World Economic Forum is uitgeroepen tot Technology Pioneer, gaat vertellen over de proteïnerevolutie die zijn start-up gaat veroorzaken. De mainstage biedt verder ruimte aan iedereen die zijn foodboodschap kwijt wil. Op het terrein is een alternatief 'Poten in de modder podium', dat de Youth Food Movement (YFM) gaat programmeren.

Chefs
Chefs die meewerken aan Food Unplugged zijn: Emile van der Staak, Nel Schellekens, Jonathan Karpathios, Christian Weij, Thomas van Santvoort en Jasper Udink ten Cate.

Workshops
Gedurende het festival kun je veel verschillende workshops volgen zoals de Eetapotheek over voeding als medicijn of een ‘blind tasting’ verzorgd door het World Food Center in samenwerking met Essensor.

Info
Food Unplugged vindt plaats op het Kazerneterrein in Ede.
De dag start met een boerenlunch tussen 12.00 en 13.00 van bijzondere streekproducten uit de gemeente Ede.
Het festival vraagt elke bezoeker een product mee te nemen dat rechtstreeks van een boer uit de buurt afkomstig is.
Meer info kun je vinden op de website.
Dit artikel afdrukken