Tijdens dit jaarlijkse festival kun je 4 documentaires bekijken die zich richten op de problemen binnen ons voedselsysteem. Bij de avondfilms is na afloop een vraag- en antwoordsessie.

Programma
22 november, 20.00: The Kids Menu
Deze documentaire laat zien dat er hoop is in de strijd tegen overgewicht bij kinderen: als kinderen informatie en opties krijgen, kiezen ze vaak gezondere alternatieven. Joe Cross ontmoet deskundigen, ouders, leerkrachten en kinderen. Hij komt tot het besef dat obesitas bij kinderen niet het echte probleem is. Het is eerder een symptoom van een veel groter probleem. Het gebrek aan kennis over wat gezonde voeding is, gebrek aan toegang tot gezonde en betaalbare opties, maar ook de invloed van negatieve rolmodellen, een ouder, leraar of zelfs een beroemdheid dragen bij tot een enorme toename van obesitas onder kinderen.

woensdag 23 november, 12.30: The Perennial Plate
In deze documentairereeks reist de Amerikaanse chef en activist Daniel Klein met filmmaakster Mirra de hele wereld rond op zoek naar duurzaam voedsel en de mensen die het produceren, bereiden en eten. Ze wijdden al 3 jaar hun leven aan het documenteren van de kleine verhalen in ons grote globale voedselsysteem. Je zult korte filmpjes te zien krijgen over Argentinië, Mexico en Zuid-Afrika.

woensdag 23 november, 20.00: Local Foods Roots
Deze Britse documentaire gaat over de lokale eetcultuur binnen de stedelijke, landelijke, grote en kleine schaal. Je ziet onder andere voorbeelden van boeren die hun producten direct verkopen, lokale voedseldistributie, voedselproductie en hoe de lokale eetcultuur bijdraagt aan het voedselzekerheid.

donderdag 24 november, 19.30: Just Eat It
In de documentaire richten filmmakers Jenny Rustemeyer en Grant Baldwin zich op voedselverspilling. Volgens een van de experts die ze opvoeren, belandt een kwart van alle boodschappen in de vuilnisbak. In een poging om al dat afgeschreven eten te redden, proberen ze 6 maanden lang te leven van voedsel dat je normaal gesproken weggooit. Gaandeweg lopen ze vanzelf tegen allerlei aspecten rond deze problematiek aan. Voor de film is een 'foodwaste dinner', na afloop een vragensessie.

Informatie
Adres: Wilhelminaweg 3A, 6703 CC, Wageningen
Tijd: 20.00 – 23.00 uur
Prijs: 2 euro

Voor meer informatie zie de website of de Facebookpagina.
Dit artikel afdrukken