Op 16 oktober is het Wereldvoedseldag. Dan staan we met z'n allen stil bij het wereldvoedselvraagstuk. Over de uitdagingen die er liggen om de wereldbevolking op een gezonde en duurzame manier te voeden. FoodGuerrilla is ervan overtuigd dat wij in Nederland een verschil kunnen maken van wereldklasse. Daarom organiseert FoodGuerrilla ter ere van de Wereldvoedseldag de Eat This Roadtrip. Hierbij helpen ze 10 ‘good food’ acties te realiseren. Jouw actie kan er een van zijn!

OneWorld FoodGuerrilla is een netwerk van ruim 150 voedselinitiatieven. Samen zetten ze inspirerende acties op voor een eerlijker, duurzamer en gezonder voedselsysteem. Op 15 en 16 oktober organiseert FoodGuerrilla samen met Oxfam Novib het event Eat This! Het event brengt internationale sprekers, workshops, talkshows, films en veel lekker eten.
In het onderstaande filmpje zie je een compilatie van eerdere initiatieven.

FOODGUERRILLA COMPILATIE from Food Cabinet on Vimeo.



Eat This Roadtrip
Heb jij een idee voor een good food actie? Of loop je al tijden rond met die frustratie over een voedselprobleem? Stuur dan jouw actieplan en begroting op naar FoodGuerrilla en misschien voer je jouw initiatief uit tussen 1 en 15 oktober als onderdeel van de Eat This Roadtrip.

Als winnaar krijgt je maximaal € 1.500 budget om je actie uit te voeren. Er zijn twee trainingsdagen met experts om je vaardigheden te verbeteren. Daarnaast brengt een fotograaf je actie professioneel in beeld en krijg je een interview op OneWorld Food. Als laatste presenteer je jouw initiatief tijdens het Wereldvoedseldag event Eat This!

De deadline voor jouw actieplan is al op 15 april.

Kijk op de website van FoodGuerrilla voor alle informatie en voorwaarden van de Eat This Roadtrip actie.

Fotocredits: FoodGuerrilla
Dit artikel afdrukken