Het Institut français pour l'exploitation de la mer (Ifremer) constateert op basis van stalen dat momenteel 15 tot 65 procent van de natuurlijke oesters sterft. In kwekerijen ligt de sterfte zelfs op 50 à 80 procent.
Oorzaak is een vermoedelijk een dodelijk bacterie, de vibrio aestuarianus. De bacterie doet het goed bij hoge temperaturen na een koude lente. Na een infectie met het herpesvirus in 2008, daalde de Franse oesterproductie over de afgelopen 4 jaar met een derde. Dat schrijft de Volkskrant.
Dit artikel afdrukken
Oorzaak is een vermoedelijk een dodelijk bacterie, de vibrio aestuarianus. De bacterie doet het goed bij hoge temperaturen na een koude lente. Na een infectie met het herpesvirus in 2008, daalde de Franse oesterproductie over de afgelopen 4 jaar met een derde. Dat schrijft de Volkskrant.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
En hoe is het in Nederland? Hebben de Japanse oesters hier ook last van. Afgelopen juni heb ik heerlijke oesters geplukt van het Amelandse wad. Ze zijn wat scherp van vorm, maar goed te eten.