Je bent wat je eet!

Amerikaans psychologen gingen de eetgewoonten van 500 mensen na en zochten naar het verband tussen wat de proefpersonen aten en hun gemoedstoestand. Daaruit bleek dat seksueel gefrustreerde mensen zich graag te buiten gaan aan eten dat rijk is aan koolhydraten, zoals brood of koek, dat de maag snel vult en een bevredigd gevoel geeft. Rood vlees
Indien men met woedegevoelens aan tafel gaat, zal men een grote behoefte voelen aan stevige kost waarop energiek kan worden gekauwd, een forse steak bijvoorbeeld. Wie af te rekenen heeft met crisissen zoals een echtscheiding nuttigt graag zoete, plakkerige spijzen als roomijs, omdat daar kennelijk troost uit kan worden geput.

Caffeïne
Iets dergelijks doet zich voor bij de keuze van wie somber gestemd is: cafeïne en zoetigheden bieden hier vaak uitkomst. Mensen die hun bord volproppen zijn vaak jaloers van aard en hebben deze gewoonte overgehouden aan een jeugdangst om binnen het gezin 'te kort te komen'.

Maar wat we eten weerspiegelt meer dan onze stemming van het moment, het zegt ook veel over onze persoonlijkheid, zo blijkt. Mensen die zich met enthousiasme op hun eten storten hebben doorgaans een open, extrovert en levenslustig karakter.

Bron: Sunday Times
Dit artikel afdrukken