Een heuse 'catfight' over gezond, gezonder en gezondst. Pascale Naessens neemt Sandra Bekkari de maat op de Belgische televisie.
In het Vlaamse televisieprogramma Van Gils & Gasten vlogen Pascale Naessens en Sandra Bekkari elkaar in de haren. Beide dames zijn bekend van hun kookboeken en programma's over gezond eten. Naessens is de best verkopende auteur in Vlaanderen met haar Pure Keuken-reeks (inmiddels al 8 boeken). Bekkari is bij ons onbekend, maar staat aan de wieg van de Nooit meer diëten-boeken.
Bekkari legde uit dat de meeste mensen te veel koolhydraten eten. "Na een hele dag op een stoel zitten, komen mensen thuis en eten ze een bord spaghetti. Geen goed idee: groenten zouden net de basis moeten zijn van een gezonde maaltijd." Volgens haar zou maar een derde van de maaltijd uit koolhydraten moeten bestaan, en zeker de helft uit groenten.
Naessens ging frontaal in de aanval. "Je zegt dat wel, maar ik zie het niet terug in je gerechten."
Naessens hanteert in haar leefregels een eenvoudig uitgangspunt: vermijd de combinatie van koolhydraten en eiwitten. Zorg ervoor dat 70 tot 80% van je eten basisvoeding is, en verwen jezelf met de rest. Van Bekkari mogen er, afhankelijk van je leefstijl, best koolhydraten en eiwitten tegelijk op je bord liggen.
De gemoederen liepen hoog op, met veel wederzijdse onderbrekingen en gediscussieer. Gelukkig bleken de twee uiteindelijk een 'soort wapenstilstand' te kunnen sluiten: "We hebben wel dezelfde boodschap: we willen mensen meer groenten laten eten, maar onze visies verschillen."
Smakelijke televisie in sappig Vlaams. De catfight begint vanaf 6:18.
Dit artikel afdrukken
Bekkari legde uit dat de meeste mensen te veel koolhydraten eten. "Na een hele dag op een stoel zitten, komen mensen thuis en eten ze een bord spaghetti. Geen goed idee: groenten zouden net de basis moeten zijn van een gezonde maaltijd." Volgens haar zou maar een derde van de maaltijd uit koolhydraten moeten bestaan, en zeker de helft uit groenten.
Naessens ging frontaal in de aanval. "Je zegt dat wel, maar ik zie het niet terug in je gerechten."
Naessens hanteert in haar leefregels een eenvoudig uitgangspunt: vermijd de combinatie van koolhydraten en eiwitten. Zorg ervoor dat 70 tot 80% van je eten basisvoeding is, en verwen jezelf met de rest. Van Bekkari mogen er, afhankelijk van je leefstijl, best koolhydraten en eiwitten tegelijk op je bord liggen.
De gemoederen liepen hoog op, met veel wederzijdse onderbrekingen en gediscussieer. Gelukkig bleken de twee uiteindelijk een 'soort wapenstilstand' te kunnen sluiten: "We hebben wel dezelfde boodschap: we willen mensen meer groenten laten eten, maar onze visies verschillen."
Smakelijke televisie in sappig Vlaams. De catfight begint vanaf 6:18.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Ik heb de video nog eens bekeken, maar beide dames starten gewoon iets anders.
Zij zijn beiden niet origineel; maar dat hoeft ook niet als je anderen ‘goed voedsel met plezier’ kunt doen eten.
Pascale Naessens start vanuit combinaties van groepen voedsel (groenten met proteine bijv.); echter niet streng. Niet een nieuw standpunt trouwens, ik heb een kookboek daarover staan uit de jaren ’80/’90 vorige eeuw). En ik weet dat dat werkt uit ervaring. Je hoeft niet te minderen met eten; gewoon bepaalde combinaties maken is al genoeg.
Sandra Bekkari zit meer op de tour dat gedragsverandering geleid moet worden, ook niet streng. Ik ken haar ‘werk’ niet, maar ik benoem het voor mijzelf tegenwoordig ook zo. Ik ben al tijden bezig met een ‘lange-termijn-beleidsplan’; gewoon heel langzaam eigen eet-gewoontes veranderen.
Over Kersen-pitten-spugen: Pascale roept iets dat zij in 1 van haar kookboeken ’vernieuwend werkt’ door gebruik van kurkuma. Als je dat onder een vergrootglas legt is dat wel lachen… Het maakt haar wat ‘kleiner’ om zo te zeggen.
Maar, aan de andere kant, zoveel mensen in het westen kennen het gebruik van o.a. kurkuma niet…
Persoonlijk vind ik haar gerechten wel smakelijk.
Beiden zijn niet origineel (hoeft ook niet), maar hoogstwaarschijnlijk wel succesvol.
Kersen-pitten-spugen is niet aan de orde; catfight zeker niet.
Gewoon 2 dames, die gedreven in hun vak zijn & dat willen uitdragen'. (Ook: 'for the money' waarschijnlijk.)
#1 Ria, de term 'catfight' heb ik ironisch gebruikt. Ik vind het opvallend (en grappig) dat de dames elkaar vliegen afvangen over een onderwerp waar ze het uiteindelijk gewoon eens over blijken te zijn en een wedstrijdje 'wie kan het verst kersenpitten spuwen' maken (bij mannen zou je dat anders noemen) van gezond-gezonder-gezondst.
Het had wat mij betreft niets te maken met een 'catfight'.
Dat de dames elkaar in de haren vlogen heb ik dan ook zeker gemist...
Cecile, waarom noem je dit een 'catfight'? Persoonlijk verwacht ik beter van jou.
Ook vrouwen kunnen met elkaar van mening verschillen; En misschien speelt 'ambitie' hier ook een rol. Het zijn net mensen; zeg maar.
Er wordt wat door elkaar gepraat vanaf een gegeven moment, maar daar is de voorzitter (een man in dit geval) ook evt. 'debet' aan; die hoort de boel te leiden.
Maar in het algemeen valt het mij nogal erg mee ('catfight'?).
Ja, er is verschil van mening enigszins en men wil de eigen mening graag voor het voetlicht brengen. Naar mijn idee zijn geen uitspraken 'onder de gordel' gedaan.