Gluten, bepaalde eiwitten die voorkomen in tarwe, haver, rogge, gerst en spelt, kan niet iedereen goed verdragen. Sommige mensen zijn er zelfs regelrecht allergisch voor. Omdat die groep groeit, komen er gelukkig ook steeds meer glutenvrije producten op de markt, zoals deze biologische noedels van Terrasana.
Jeuk. Met het eerste zinnetje is niets mis. Maar dat tweede. Coeliakie heeft iets te maken met glutenintolerantie, het is een erfelijke genetische afwijking, geen allergie. Het is niet zoiets als puistjes krijgen van melkchocolade ofzo. En dan nog iets: de groep van Coeliaken 'groeit' niet, het wordt alleen beter en sneller herkend zodat getalsmatig er meer bekende Coeliaken zijn, maar de omvang van het totaal blijft gelijk.
Krab, jeuk, zucht. Is deze tekst afkomstig van de zweefredactie of van Terrasana? Kennelijk van de redactie.
Het persbericht op de website van het bedrijf maakt duidelijk, dat ze daar wél weten waar ze het over hebben: Door de toenemende aandacht voor glutenintolerantie (coeliakie) ontdekken steeds meer mensen dat zij gluten slecht of helemaal niet kunnen verdragen. Zij moeten op zoek naar alternatieven voor de producten die zij gewend waren te eten.
Enige jammere is dat als je op hun website zoekt bij het trefwoord 'glutenvrij' je deze noedels nog niet zult vinden. Maar dat is een kleinigheidje. En of ik zit te wachten op bruine rijstnoedels met pompoensmaak, of zoete aardappel is de vraag. Al lijken Thaise rijstnoedels wel spannend. Maar voor de gemiddelde glutenmijder zijn gewone vervangende producten al prettig genoeg.
De advies verkoopprijs bedraagt 2.79 euro per pakje van 250 gram
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Ik denk dat het per merk enorm kan verschillen. En dan nog vers, semi-vers, gedroogd of diepvries. Maar met (dieet)pasta's ben ik niet zo bekend. Gelukkig. :-)
Rijstnoedels smaken wat mij betreft prettig naar helemaal niets, en dat is een voordeel ten opzichte van pasta die naar postbode-elastiek smaakt en dergelijke dieetartikelen.
Zoete aardappelnoedels vind ik vaak lekkerder dan rijstnoedels.
De meeste rijstnoedels vind ik naar karton smaken. (ook al zaten ze in plastic :-))