Arjan Schoonhoven en Alfred Slomp zullen de workshop geven.

‘God in de supermark’
Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond? De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dat gekke keurmerk precies? Gaan we voor het gezonde, plantaardige Alpro toetje, of toch een emmertje met yoghurt en aardbeien wat eigenlijk het lekkerste is? Kiezen we voor een dure of de goedkope reep chocola?

Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten je keuzes maken, en het de afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk en diervriendelijk is niet makkelijk. De keurmerken op verpakkingen kunnen helpen, maar zorgen ook voor verwarring. De workshop “God in de supermarkt” verkent de keuzes die we maken, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader. De bijeenkomst is actief, sociaal en informatief.

Workshopleiders
Arjan Schoonhoven en Alfred Slomp zijn al vanaf hun studententijd geraakt door het onrecht en de pijn van medemens, natuur en dier. Ze willen hier graag iets aan doen en denken dat ze in de supermarkt op een praktische wijze een bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld. Ze laten zich inspireren door hoe Jezus omging met de armen en de behoeftigen.

Alfred is in het dagelijks leven werkzaam als zorgcoördinator in het Voortgezet Speciaal Onderwijs en Arjan is boerenzoon. In het dagelijks leven is hij werkzaam als lerarenopleider en promovendus op de Radboud Universiteit. In zijn promotie denkt hij na over hoe keuzes rond voedsel een bijdrage kunnen leveren aan het leren van kinderen.
Ze hebben een passie voor onderwijs, een eerlijke wereld en voor voedsel. Sinds enkele jaren geven ze workshops over eerlijk en duurzaam consumeren.

Informatie
Adres: Spoorlaan 434, 5038 CH, Tilburg
Tijden: 19.30 – 22.00 uur
Inschrijven kan via de website van de Brabantse Milieufederatie.
Dit artikel afdrukken