In de Ondertussen van maandag 16 december vallen mij deze berichten op:

- Britse dokters waarschuwen dat de griep de kerst van honderdduizenden mensen kan verpesten (BBC). Vooral grootouders die op bezoek gaan bij hun kleinkinderen lopen risico. Kinderen zijn namelijk ‘superverspreiders’, volgens de BBC. Daarnaast vallen de meeste opa’s en oma’s in de risicogroep vanwege hun leeftijd. Experts adviseren de oudjes nog snel een vaccinatie te halen.

- intermittent fasting is razend populair. Volgens Google is het de meest gezochte dieetterm van het jaar 2019. CNBC wijt de populariteit van intermittent fasting aan de vele celebrities die zo'n dieet volgen en er over schrijven op sociale media.

- Google Earth heeft satellietfoto’s van 98% van de bewoonde wereld. Als je al deze satellietfoto’s aan elkaar plakt, kun je maar liefst 93 miljoen vierkante kilometer van de wereld bekijken. Alleen schaars bewoonde gebieden en bijvoorbeeld de oceanen zijn minder nauwkeurig vastgelegd.

Indonesië bevestigt dat de 4.000 dode varkens die werden aangetroffen in Noord-Sumatra gestorven zijn aan de Afrikaanse varkenspest (AVP; BoerenBusiness). Frankrijk breidt de observatiezone voor de AVP uit tot aan de Belgische grens in de Ardennen (Vilt) om de ziekte buiten de deur te houden. Een chefkok keurde de Allerhande Kerstbox. Oordeel: levert wel gemak, maar is niet gemakkelijk (Algemeen Dagblad). Morgen stemt de Eerste Kamer over de spoedwet van het kabinet met maatregelen tegen de stikstofcrisis (Algemeen Dagblad). Vermoedelijk gaat de wet het toch halen, al zag het er aanvankelijk niet naar uit (Foodlog).

Check Ondertussen dat onderwijl alweer verder is!
Dit artikel afdrukken