De druk wordt opgevoerd. Heeft Greenpeace eigenlijk wel begrepen dat het Nederlandse kokkels en makrelen moeten pushen in plaats van alleen maar tegen te zijn
Milieugroepering Greenpeace heeft dinsdagochtend het hoofdkantoor van Schuitema bezet. De actievoerders stellen dat C1000 van de grote supermarktketens veruit het minste doet om zijn visassortiment te verduurzamen.
bron: distrifood
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Goh Marieke, daar zul je veel mee bereiken...
Als de overheid het Greenpeace onmogelijk maakt om te werken als ze het schip niet laten rontgenen zullen ze natuurlijk kiezen voor de minst kwade optie. Verder Greenpeace zit er dit keer misschien naast maar wat hebben ze de afgelopen decennia betekend voor de visstand en voor bedreigde diersoorten? Voor iedereen die het vergeten is; dieren zijn eerst dieren en daarna pas voedsel......
Die arrogante houding ten opzichte van leven gaat de mensheid nog eens opbreken.
Maar eet smakelijk hoor ;-)
Gr Remy.
@ Ailko,
eigenlijk bepaalt de consument (gast) altijd een beetje wat er op de kaart komt. Slowmovers gaan eraf en hardlopers worden klassiekers, toch?
gr Remy.
Marieke, de Noorse walvis is helemaal niet bedreigd.
foute vis...
wie is dat greenpeace ?
is greenpeace het geweten in holland voor wat politiek correct is ?
wist ge dat greenpeace ook tegen behandeling van kankerpatienten is met radio-isotopen in de nucleaire geneeskunde ?
omdat nuclaire geneestkunde onlosmakelijk verbonden is aan nuclaire (energie) toepassing ?
en weet ge dat ook conform de loydd's regulations ook zij verplicht zijn om de leidingen van hun rainbow warroir te laten röntgenen en dat uiteraard gaarne doen ?
de eerstkomende keer dat ik voet op grond zet in in Begren ga ik weer naar Bryggen en laat ik me weer carpaccio van walvis serveren uit protest !
@Wouter, dat is inderdaad een goed idee om mondige restaurantgasten te hebben. De realiteit is echter dat ze dat niet zijn. Immers als ze mondig waren gingen ze niet akkoord met de vaak ronduit verkeerde manier van bereiden, cq. de verkeerde vissen. Sterker nog als de gasten nu eens vertelden wat ze er echt van vinden dan zou de gemiddelde kwaliteit van de horeca met procenten stijgen.
Zoals Nick al aangeeft is de vis die in onze wateren voorradig is veel smaakvoller dan die ingekochte types. Maar daar wordt vooralsnog niet mee gewerkt op grote schaal en dat zie ik ook op korte termijn niet gebeuren, omdat dit vaak beneden de stand is van vele restaurateurs. De kreeft, kaviaar en oesters is wat ze blijven zoeken.
Wat ik eigenlijk bedoel is dat ik geen beweging zie aan de kant van de horeca. Ze nemen geen initiatief om juist dit onderdeel uit te buiten en te exploiteren. Het gedrag is zo lijdzaam.
Er is te weinig creativiteit in die markt. ;-( Ik hoop eigenlijk op wat reactie uit de horeca, omdat ik weet dat we ook daar gelezen worden.