Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, zonder storende advertenties, én je steunt Foodlog
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
Niet de informatie op het etiket, maar de productiemethode en de herkomst van de melk is kenmerkend voor Griekse yoghurt.
De hoge concentratie eiwitten, vetten, en een hele reeks nutriënten die niet op het etiket vermeld staan, komt tot stand door middel van uitlekken. Dit in tegenstelling tot aanvullen met (droge) melkeiwitten en vetten van elders. Deze laatste manier is wel veel simpeler en goedkoper, maar is qua voedingswaarde een ander product. De beste Griekse yoghurt wordt traditiegetrouw van schapen- of schapen/geitenmelk gemaakt door dezelfde boeren die ook de feta maakten.
Zo zag ik bij de supermarkt ook Turkse stijl, IJslandse stijl en Bulgaarse stijl yoghurt. Hiermee hebben ze zich aardig ingedekt, want de melk is afkomstig uit Nederland en de yoghurtcultuur is dan gebaseerd op ...
Bij de AH kun je echte Griekse yoghurt krijgen. De rest is 'Griekse stijl yoghurt'. Nog steeds verwarrend..