We ontvingen het volgende persbericht:

Ontmoet de beste groentechef ter wereld

Alain Passard*** is ’s werelds beroemdste groentechef. In zijn driesterren restaurant L’Arpège in Parijs kookt hij de groentesterren van de hemel. Ter ere van de release van zijn boek Recepten van Alain Passard organiseert uitgeverij Terra|Lannoo op 24 juni a.s. in samenwerking met Elle Eten een Présentation et Dégustiation bij Restaurant Vork & Mes in Hoofddorp. Een unieke gelegenheid waar Passard laat horen, zien, ruiken en proeven waarom groente de hoofdrol speelt in zijn leven. ’s Avonds is er de mogelijkheid om aan te schuiven bij een heel bijzonder diner in aanwezigheid van Passard, bereid door de beste groentechefs van Nederland. Tickets voor de lezing en voor het diner zijn vanaf 1 juni te bestellen via www.terralannoo.nl/passard.

Kom luisteren, proeven en ruiken
Het is ongeëvenaard en spraakmakend wat Alain Passard met groente doet. Dat begint al bij de wortel. Hij kweekt alle groente zelf, puur natuur. Als de groenten eenmaal bij hem in de keuken belanden, gebeurt er iets magisch. En dat proef je terug in elk gerecht dat hij serveert. Het boek dat op 24 juni wordt gepresenteerd, staat vol met maakbare recepten van de grote Passard hemzelf. Vaak eenvoudig, meestal verrassend, altijd overheerlijk. Tijdens het evenement vertelt de groente grootmeester over zijn groentevisie en laat hij je proeven, voelen én ruiken wat je met groente kunt doen. En dat is meer dan je kunt vermoeden.

Kom dineren met Alain Passard
’s Avonds gaat het groentefeest nog even door. Drie grote Nederlandse groentechefs bereiden een 5-gangen diner voor Passard. Chris Naylor van sterrenrestaurant Vermeer*, Ronald Kunis van Restaurant De Kas en Jonathan Karpathios van Vork & Mes gaan de uitdaging aan. Voor dit bijzondere en unieke diner, in aanwezigheid van groentegod Alain Passard, zijn ook kaarten te koop. Dit wordt een diner om nooit te vergeten!

Groente in de hoofdrol
Zowel de Présentation & Dégustiation als het diner vinden plaats bij restaurant Vork & Mes in Hoofddorp: de groentehemel van chef Jonathan Karpathios. Karpathios wordt ook wel de Nederlandse ‘Passard’ genoemd. Zijn bevlogenheid, passie en liefde voor groente is ongekend en werkt aanstekelijk. Een ding is zeker: met deze bevlogen groentechefs hebben groente op 24 juni de hele dag de hoofdrol!

Tickets voor de presentatie incl. hapje en drankje kosten € 27,50. Tickets voor het diner incl. welkomsdrankje, amuses en wijnarrangement kosten € 105,-. Te bestellen via www.terralannoo.nl/passard

VOL = VOL!


Recepten van Alain Passard | ISBN 9789089895349 | € 29,99 | Uitgeverij Terra|Lannoo

Fotocredits: L'art du potager/Sébastien Siraudeau
Dit artikel afdrukken