Werk jij op het land, in de kantine, de klas of de keuken, met kinderen of volwassenen, werknemers, patiënten of cliënten? Vind jij dat landbouw ecologisch en duurzaam moet zijn en dat voedsel naast een economisch belang een maatschappelijke waarde heeft, dan is deze belevenis op jouw lijf geschreven. Ontmoet je collega's en deel je droom.

Stichting Drechtstadsboer, een platform dat werkt aan duurzame stad-land relaties, professionele stadslandbouw en korte voedselketens, nodigt Zuid-Hollandse boeren, bestuurders, burgers uit om mee op 'Handelsmissie' te gaan naar Ede. We gaan naar Foodvalley Ede Wageningen voor een ondernemend programma met inspirerende voorbeelden uit de voedselketen. Wij bezoeken overdag het ziekenhuis Gelderse Vallei en Aeres, de groene VMBO van Ede, twee excellente voedselbedrijven en een burgerinitiatief. Het bezoek start op het Raadhuis en eindigt in Cultura Ede met een Foodfloor in Valentijn sfeer: 'Blind daten met eten' Vooral maken we kennis met de mensen uit de praktijk achter het voedselbeleid van Ede.

Smaakstad Ede is de eerste stad in Nederland met een voedselwethouder en een gemeentelijk voedselteam, waarin kennisinstellingen en boeren samenwerken met burgers en ondernemers aan gezonde voeding, duurzame zorg en voedselonderwijs.

Busreis
Vanuit Zuid-Holland vertrekt er een bus van Rabo Haringvliet (07.30 uur), van der Valk Dordrecht (08.00 uur) en Tulip Inn Meerkerk (08.30 uur). Terug vertrekt de bus van Theater Cultura (22.00 uur) via Tulip Inn Meerkerk, van der Valk Dordrecht met als eindbestemming Rabobank Haringvliet om plm. 23.30 uur. Vol is Vol.

Informatie
Datum: 14 februari 2018
Tijd: 9.30 tot 22.00; delen van het programma volgen is mogelijk, neem daarvoor contact op met drechtstadsboer@gmail.com of bel met reisleidster Annette +31614220195
Waar: Ede, ontvangst is in het Stadhuis te Bergstraat 4 in Ede
Kosten: €50,- voor bus, lunch, borrel en buffet (early-bird €25,-). Let op: vol is vol!
Aanmelden: Dat kan via deze website.

Programma (Wijzigingen voorbehouden)
09.30 uur Ontvangst te Stadhuis Ede - Introductie Boerenhart & Food Valley
11.00 uur Locatiebezoek Stadsvarkens
12.00 uur Lunch Ziekenhuis Gelderse Vallei - Introductie Alliantie Voedsel in de Zorg..
13.30 uur Rondleiding Remeker BV. Kaasboerderij De Groote Voort.
15.00 uur Rondleiding Ecofields VOF. Wijngaard & Streekproducten
16.30 uur Ontvangst Aeres (V)MBO. Koken met Kinderen - Introductie Jonglereneten & Dutch Cuisine (ovb)
17.30 uur Borrel. Café Theater Cultura. 'WrapUp' - Introductie Leon Meijer, wethouder voedsel Ede
18.00 uur Buffet. Theater Cultura. Boerenhart Coöperatie. 18.45 uur - Presentatie Willem Lageweg, MVO enTransitiecoalitie voedsel, landbouw en gezondheid.
19.30 uur Inloop Foodfloor Café. Smaakstad Ede. Theater Cultura.
20.00 uur Aanvang Foodfloor Café.'Blind Daten met Eten'. Einde Foodfloor Café: 22.00 uur
22.00 Terugreis. Aankomst Hoekse Waard Rabo-Haringvliet 23.30 uur



Dit artikel afdrukken