Handgeschept???? Dat ken ik wel van papier. Maar welk onderdeel van het productieproces van grond tot de mond wordt hier in hemelsnaam omschreven? Ik kan er naar raden, maar ik heb geen flauw benul. Weet iemand hier wat er aan de hand is?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
@Anton, chips is toch iets dat je eet omdat het lekker is en niet omdat het verantwoord is? Dus mag het toch ook wel vet zijn?
Trouwens waarom staat er bij u onzin tekst op de verpakking? Ambachtelijk terwijl het dat niet is? Ik ben benieuwd
Maakt u ook de groentechips? Kunt u uitleggen waarom ik dat zou moeten eten in plaats van gewone chips. De naam suggereert dat het gezonder zou zijn maar dat betwijfel ik
Ik werk bij private label producent Van Marcke. Bij ons staat ook op sommige zakjes ambachtelijk, maar er is nix ambachtelijks aan. Een grote volcontinuelijn die elke minuut product inslikt en gebakken weer uitstoot. Heb ook de hoekse geprobeerd, maar dan sluit ik me toch aan bij de allereerste post: VEEL TE VET. Soms tot wel 45%. Dat is toch niet verantwoord!!
Onze aardappelchips is wel heel lekker en bevat trouwens heel weinig vet, maar 17,5%.... probeer ook eens de groentechips die ook bij AH verkocht wordt. HEERLIJK!
Ik was de laatste dagen op de PLMA (Private Label Beurs) en heb daar de engelse standhouders ondervraagd over de met de hand bereidde chippies. Het blijkt zo te zijn dat de handbereidde chips die naam mogen dragen omdat ze gebakken worden in grote bakken kokende olie waar mannetjes (of vrouwtjes) staan die de massa regelmatig met grote schuimspanen omhutselen. Daarna worden de gerede chips met diezelfde schuimspanen op de lopende band gestort en volgt het proces van zouten en/of kruiden. Bron: dave.laurie@tayto.com Het staat u vrij om hem te benaderen....
Ben ook benieuwd naar het antwoord van AH. Mocht dat niet komen en zijn jullie altijd nog benieuwd of "ambachtelijke" chips nou wel of niet met de hand geschept wordt, dan zijn jullie bij ons van harte welkom om te kijken hoe wij dat doen.
Omdat we niet echt ingericht zijn op 30.000 foodloggers, stel ik voor dat de eerste 20 welkom zijn. De rest moet het dan maar hebben van de reacties van degenen die geweest zijn. stuur even een berichtje naar info@hoekschechips.nl
Mij doet hand-geschept in allerlei vormen telkens denken aan individuele invloed.
Iemand kiest hoe hoog, hoe ver en hoe lang chips iets moet doen.
Ik vroeg me dit inderdaad eens af toen ik de zoutvariant probeerde.
Een productielijn waar een rij vrouwen ieder zijn eigen zakken chips maakt is romantisch maar het idee komt wel eventjes op.