Kom langs in het Machinegebouw van de Westergasfabriek en proef jouw aardappelliefde. Naast het proberen van allerlei aardappelhapjes zijn er leuke spelletjes voor het hele gezin: doe mee aan de Vergeten Aardappel Bingo, zet een Potattoo (aardappeltatoeage) of test je schil-skills in de enige dunschilwedstrijd van Nederland.

De opkomst van superfoods en andere voedselhypes is niemand ontgaan. De aardappel is in deze tijd een rots in de branding van ieder gezin dat twijfelt over alle onzekerheden rond goed en verantwoord eten. De aardappel is al honderden jaren super foodzaam. Dat wordt op 15 november gevierd met een evenement voor jong en oud waar de aardappel centraal staat.

Proeven
‘Heel Holland Poft’ heeft een line-up van de lekkerste aardappelgerechtjes, die je gratis kunt komen proeven!

Proef de à la minute klaargemaakte ‘smashed potatoes’ met crème fraîche en forelkaviaar. Haal een patatje van zelf gesneden frietjes (in schil) of neem de flinterdunne flammkuchen met geroosterde aardappel. Natuurlijk vergeten we de gepofte variant niet op Heel Holland Poft. De beste gepofte aardappel die je ooit hebt gegeten, direct van de BBQ! En tijdens het proeven kun je ook meedeinen op de deuntjes van een Blue Grass Band.

Heel Holland Poft is gratis te bezoeken en het hele gezin is van harte welkom.
We zien je graag op 15 november in het machinegebouw (lekker binnen dus)!

Heel Holland Poft is een initiatief van aardappels.nl, het platform van de Nederlandse Aardappel Organisatie en wordt mede mogelijk gemaakt met steun van de Europese Unie.

Fotocredits: 'Heel Holland Poft', aardappels.nl‎, via Facebook
Dit artikel afdrukken