imageIn het Vlaams parlement heeft voormalig landbouwminister Vera Dua (Groen!) zwaar uitgehaald naar de onderzoekers van de Gentse universiteit die een literatuuronderzoek over de meerwaarde van bio uitvoerden.

"De Universiteit Gent heeft geen enkel onderzoek verricht", argumenteerde Dua. "De vorsers hebben een aantal zaken samen genomen en daar een compilatie van gemaakt, goed wetende, zoals ook letterlijk in het rapport staat, dat goed wetenschappelijk onderzoek over de vergelijking tussen biolandbouw en de gangbare landbouw zeer schaars is.

Dat is ook de reden waarom de Europese Commissie de opdracht heeft gegeven om die zaak nu eens grondig aan te pakken. De resultaten zullen binnenkort gepubliceerd worden. Alle resultaten in dit rapport wijzen juist op een zeer grote meerwaarde van de biolandbouw.

Reactie huidig landbouwminister Kris Peeters (CD&V) : "Het gaat om zeer consequente en goede wetenschappers, die ook vanuit het Vlaams parlement alle respect verdienen. U bent iets te hard voor hen".

Steeds meer stemmen gaan op (en niet enkel vanuit de bio-sector), dat "een bepaald uitgangspunt bewezen moest worden". Wat alles 'nog verdachter' maakt, is de ruime mediabelangstelling, die bio zowaar voor een keer tot een hoofdpunt maakte in de nieuwsgaring.

Dit wordt een vette kluif!!
Dit artikel afdrukken