image

De biermarkt groeit niet meer, neemt zelfs af. Ten gunste van wijn. Rosé zat al jaren in de lift. Dit jaar zou ook de Prosecco een tik uitdelen. Daarom komt Heineken met een nieuw drankje: Charli, speciaal voor vrouwen.

Vrouwen drinken wat Heineken betreft te weinig bier maar teveel wijn. Dat moet maar eens afgelopen zijn, zeker met die sowieso dalende bierconsumptie. Charli is een drankje op basis van cider, gerstemout en bubbelwater en, volgens Heineken, "hét alternatief voor bier en wijn''. Charli wordt vanaf eind deze week getest in een aantal café's. Het is de bedoeling dat het straks van de tap en op fles beschikbaar komt.

Interessant is de motivatie die Heineken heeft bedacht om het product te marketen. "Charli is er speciaal voor mensen die niet van bier houden en de kwaliteit van wijn niet helemaal vertrouwen", volgens Heineken.

Dat je het moet kopen omdat je niet van bier houdt, snap ik. Heineken gaat niet zijn eigen glazen ingooien, maar wel die van een ander.
Het aanbieden als alternatief voor sapjes en watertjes kan niet. Dat zou Heineken als alcoholventer strafpunten kosten: maatschappelijk onverantwoord. Dus valt Heineken wijn aan: als je de kwaliteit daarvan niet vertrouwt drink je voortaan Charli.
Helemaal eens voor wat betreft de smaakkwaliteit van de meeste café-wijn.

Maar bedoelt het bedrijf misschien nog meer op te roepen? Vieze rode hoofdpijnwijn zal ook wel knoeiwijn zijn. Niets is minder waar. Hoe ondrinkbaar ook, wijn is nog altijd een van de meest pure producten. Laten we daar nou niet over gaan zeuren en nog meer wantrouwen gaan creëren waar het onterecht is.

Wantrouwen is goedkoop. Je krijgt het gratis van de consument.
Heineken zou er beter aan doen te zeggen dat het om KWALITEIT en iets LEKKERDERS gaat. Daar hebben we behoefte aan. Net als aan betere caféwijn trouwens ook.
A propos, zitten er wel vrouwen op Charli te wachten of is het een natte droom van Heineken? Gewoon meer vocht uit eigen fabriek verkopen. Afschieten dus als het niet in onze enige behoefte voorziet: is het LEKKERDER?

Ik wil niet weer iets nieuws, maar iets beters.

Mocht je het gaan proeven, bijv. in het Amsterdamse etablissement Thijssen, laat hier dan even weten wat je ervan vond.
Dit artikel afdrukken