Een vertrouwensscore voor boodschappen. Ook zo'n aardigheidje dat foodlog.nl graag een zetje zou willen geven. Daarom komt het goed uit dat Felix Wilbrink de doorsnee Nederlander vorige week vroeg of de voedingsindustrie misschien beter gecontroleerd moet worden. Tuurlijk, foodlog.nl-lezers voelen zich te goed voor zijn krant. Ook ik moet bekennen m zelden te pakken. Maar soms spel ik De Telegraaf om te kijken hoe Nederland 'voelt'. Kijk eens hoe het publiek denkt over wat die vermaledijde voedingsmiddelenindustrie allemaal wel niet uitvreet met ons eten. Als ik President Directeur Generaal van Unilever, Campina-Friesland, Heinz of C1000 was zou ik me rot schrikken en een week niet slapen.

Foodlog.nl-lezers weten het vast beter dan de Telegraaf-reageerders. 'Gewone' consumenten zien de schandalen waar ze niet zitten. Waar het over moet gaan - hoe normen tot stand komen en 'wat noemen we gezond?', bijvoorbeeld - zien ze niet of nauwelijks. Dat E-nrs het probleem niet zijn, maar het feit dat we nauwelijks meer kunnen kiezen of het ook anders kan zien ze niet.Een vraag. Wat leest u in de lange draad aan reacties op Wilbrink's stukje? Maar zeg 'ns eerlijk, denkt u eigenlijk niet net zo over de 'voedingsmiddelenindustrie' als de gemiddelde Telegraaf-lezer? 'Voedingsmiddelenindustrie' klinkt in onze oren als een scheldwoord, terwijl we er allemaal van eten. Vergis ik me?

Later in de week zal ik u laten zien waarom ik dat vraag.
Dit artikel afdrukken