Europarlementariers blijven pleiten voor het castreren van kleine biggen. Verdoofd. Ze hebben nog steeds niet gehoord dat dat een vergissing was. Een fabeltje verspreid door Wakker Dier, dat ons deed geloven dat casteren moet.

Er wordt druk gezocht naar alternatieven, zoals de creatie van het homo-varken of het manipuleren van sperma zodat je alleen meisjes krijgt. Op 28 mei komen ze in Wageningen kijken naar wat er allemaal technisch mogelijk is. Is dat nodig?

In werkelijkheid zijn het lafaards die kiezen voor de makkelijke weg. Ze pleiten voor castratie omdat sommige landen geen ongecastreerd vlees willen kopen. Aangezien Nederland - samen met Denemarken - de Europese grootproducent is van varkens, zit'm daar de kneep. Als wij de ballen laten zitten, krijgen we concurrentie van landen die dat niet doen. Verdoofd of niet.

Berengeur komt ook bij vrouwelijke dieren voor en bij mannelijke slechts in een verwaarloosbaar aantal gevallen. Daarom zouden de Nederlandse dames en heren in Europa moeten pleiten voor het stoppen met castreren. Anders zit straks heel Europa met een duur en pijnlijk Wakker Dier-effect.
Dit artikel afdrukken